Herfstbladeren, bloemen en kinderen

Herfst heeft vele gezichten; in onze herinnering is het een koud, guur en winderig seizoen waarin we blaadjes en paddenstoelen zoeken en bij de kachel zitten. Deze herfst toont een heel ander gezicht, met weliswaar soms een bui en wind, maar de temperaturen zijn ronduit zacht te noemen. Dat is dan wel weer fijn in verband met de torenhoge gasprijzen, de kachel hoeft niet zo vaak aan. Het was ook fijn in verband met de rondleidingen van kinderen van de basisschool die we hadden afgelopen weken.

Bloemen in november

Vorige maand waren we al zo verrast dat er nog zoveel bloeide op Zuid. Herinner je je dat filmpje nog? Nu zijn we een maand verder en we blijven maar glimlachen wanneer we het bloemenveld zien en wat er nog steeds bloeit op Zuid.

Zelfs insecten zijn nog actief, wel wat minder en ze zijn trager, maar toch. Er werden ons ook mooie bloem/insect-foto’s gemaild door bezoekers. En wij zijn er nog actief, want zolang het daar blijft groeien is er werk te doen.

Kinderen van d′Uylenborch

Afgelopen 2 weken ontvingen we kinderen van basisschool d′Uylenborch uit Almkerk in het kader van een groen goede doelen project van de gezamenlijke kerken in Almkerk. Wij waren blij verrast te horen dat wij dit jaar het uitgekozen goede doel zijn en gaven daarom rondleidingen aan de klassen van de christelijke school.

Klassen van de Uylenborch op bezoek
Klassen van de Uylenborch op bezoek

Dat was echt een hele leuke ervaring, want onze rondleidingen zijn meestal gericht op volwassenen. Kinderen kijken anders en verrasten ons met hun vragen, nieuwsgierigheid en kennis van het buitenleven. Ook zij waren weg van ons wilde bloemenveld.

Herfstbladeren

Een ander gezicht van de herfst is in het Bos te vinden, de bodem is bedekt met bladeren. Vooral de ronde blaadjes van de enorme populieren zorgen voor een bladertapijt. Daartussen staan dan nog wat paddenstoelen verscholen, maar je ziet ze haast niet staan tussen al het blad. We lopen een stukje door het struinpaadje waar we ook met de kinderen liepen, dat vonden ze wel spannend daar! Vooral het kleine bruggetje in de bushbush… want ja waar komen we nu weer uit?

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

 

2 antwoorden op “Herfstbladeren, bloemen en kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *