Helpende handen

Je hebt na alle berichtjes hier, intussen wel begrepen dat er altijd werk te doen is in het Bos. In de moestuin, in het Bos, op Noord en Zuid. Vooral na de korte regenperiode vorige week is het onkruid zo’n beetje ontploft. Dat groeit veel sneller dan het gewas wat er staat en ja het Bos zou het Bos niet zijn als dat niet op ecologische wijze wordt bestreden….. juist: met ellebogenstoom. Met de hand, hak of schoffel aan de slag om het onkruid een beetje voor te blijven. Zo is Cees hieronder bezig in het bietenveld, nu snap je waar het woord ellebogenstoom vandaan komt ook direct hè.

Er is een oud gezegde wat al eerder aangehaald is: ‘Wie niet in zijn tuintje wiedt, heeft daarvan jarenlang verdriet.’ Dat ‘verdriet’ komt doordat het onkruid in korte tijd uitzaait en daarvan heb je dan jarenlang last.  Zuring bijvoorbeeld heeft oliehoudend zaad, wat na jaren nog kan ontkiemen, dus uittrekken maar voor het gaat zaaien!

Extra handen

In deze Coronatijd was het voor Hassen uit Dussen aanpassen, hij woont bij Sovak en kon opeens niet naar zijn werk in Raamsdonksveer en Gorinchem. Toen kwam zijn begeleidster met het idee om eens in het Bos te gaan kijken. Vorig jaar was Hassen ook al een keer bij ons aangefietst en het leek hem toen al leuk om bij het Bos als vrijwilliger te werken. Dat is er nu van gekomen, want van stilzitten houdt hij niet!  Wel vertelt hij dat dit tijdelijk is, wanneer hij weer naar zijn normale werk mag, stopt hij in het Bos. Hij wil gewoon liever de hele dag bezig zijn. Tot dan zijn wij blij met zijn helpende handen, kijk maar eens hoe hard hij (de man in gestreept shirt) werkt.

Inspiratie gekregen?

Mocht jij nou denken ‘lijkt me ook best leuk om daar te helpen’ stuur dan even een berichtje of kom eens langs. Er wordt gewerkt in het groen (wieden, snoeien enz), maar ook tegels gelegd en zand gekruid voor de aanleg van de bijen- en vlindertuin en de kruidentuin. Het is zo leuk om dat uit te zien groeien tot iets moois. Op dinsdag- en vrijdagochtend hebben we een vast ploegje, dan zijn de Jannen, Gerrit en Ries er is behalve werk ook tijd voor een praatje en een kopje koffie.

Aanleg kruidentuin
Aanleg kruidentuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *