Grof werk

Grof werk, in het Bos slaat dat op veel dingen. We willen je laten zien dat er ook grof werk verricht moet worden wat niet met bomen te maken heeft. Je ziet ook direct dat niet alles van een leien dakje gaat bij ons, maar voor alles is weer een oplossing.

Vrachtje stenen

We krijgen regelmatig dingen aangeboden die we goed kunnen gebruiken, soms gratis en soms voor een zacht prijsje. Dat is mooi voor een stichting die van subsidies en giften moet bestaan. Deze keer waren het ijsselsteentjes en straatstenen. Jan is namelijk aan de bestrating rondom het bakhuis begonnen en daarvoor kwam hij nog stenen tekort, dus dat kwam mooi uit.

Omdat de Duijlweg afgesloten zou worden, ging Jan met Cees en zijn bus op pad om de stenen te halen. Met vereende krachten was alles gelost en toen…… kwam Cees niet meer weg! Wat een ellende, vooruit, achteruit, met twee man duwen, niets hielp. Uiteindelijk een plank gezocht en na enig gezwoeg is het gelukt.

Jan is nu bezig de ijsselsteentjes schoon te bikken op z’n gemakje, elke keer een stapeltje.

IJzerwerk

Intussen is Gerrit bezig geweest met ijzeren poorten die we gekregen hebben. Deze moeten de bestaande houten afsluitpalen bij Noord en Zuid gaan vervangen. Gerrit ontdoet ze met de staalborstel van roest en schilderen gaan we in het voorjaar doen als ze op hun plaats staan. Dus grof werk genoeg in het Bos!

Winterklaar

We hebben wel niet veel winter meer, maar toch moeten er dingen binnengehaald of afgedekt worden. Ook dat wordt in deze tijd gedaan, tussen neus en lippen door. Het molentje wordt van wieken ontdaan en ingepakt en het Jezusbeeld moet naar binnen.  Ook is er met (alweer gekregen) mooie schuttingdelen een afscheiding gemaakt voor de houtopslag. Tevens is er een schapenhokje in gemaakt voor de lease-schapen die in het voorjaar weer komen. Ja we blijven het zeggen hoor: in het Bos is altijd wat te doen!

4 antwoorden op “Grof werk”

  1. Dankjewel weer voor deze nieuwsbrief en die van het afgelopen jaar. We vinden het altijd weer leuk om de informatie van het Duyls bos te lezen.
    We wensen jullie allemaal fijne kerstdagen en een goed vooral gezond 2021. We hopen dat er dan weer een tijd komt om jullie te bezoeken.
    Hartelijke groeten
    Tonny en Henk Dubbeldam

    1. Henk en Tonny we vinden het fijn om onze volgers mee te nemen in de artikelen. Heel leuk is het dan wanneer daarvoor zo’n mooi compliment komt. Dank jullie wel en we gaan er van uit dat er betere tijden komen. Dus goede feestdagen en voor 2021 tot ziens in het Bos ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *