Groei en bloei en vogelgeluiden

De lente en het aanhoudende mooie weer zorgt voor mooie bloesem die lang blijft zitten en dat de hop de grond uit komt schieten. We nemen je even mee om te kijken.

Bloesem op Noord

De appelboompjes op Noord doen weer goed hun best. Het snoeien in januari heeft ze goed gedaan en dit mooie en redelijk warme voorjaar zorgt voor langdurige bloesem. Afgelopen jaren hadden we ook mooie bloesem, maar een storm blies vorig jaar alle vruchtbeginsels uit de boompjes en dus hadden we helaas geen appels. We hopen dit jaar op betere tijden.

Hoorde je ook de vogels op de achtergrond? Wat een heerlijke geluiden. Adrie heeft haar eerste vogelaarsrondje weer gelopen samen met Gerrit en dit is haar verslag.

Wij laten ons verrassen door al wat we zien en horen. Elk jaargetijde, elk moment van de dag anders. Elk perceel een eigen biotoop.
Wat ons opvalt is de toename van zangvogels op Noord. Vorig jaar werd het struweel hoofdzakelijk bewoond door standvogels. Nu klinkt daar ook de zang van de braamsluiper, gekraagde roodstaart en spotvogel. In het Bos vinden we dit voorjaar weer veel zangers en ‘tjilpers’ het is daar natuurlijk een prachtige nestgelegenheid. Vanaf de kade hoorden we de grutto roepen in het weiland. We twijfelden of we in de verte de koekoek hoorden. Op Zuid, waar het gezang van bos- en rietvogels elkaar overstemt, deed mevrouw bruine kiekendief een inspectieronde boven het riet. Trouwens, een sperwer weet ook dat er hier een gedekte tafel voor hem klaarstaat. De keuze is reuze.

Hopplanten gaan weer groeien

De hop in onze hophof is weer geweldig goed van start gegaan. In maart moesten Gerrit en Ries al voorzichtig schoffelen omdat er al groeischeuten boven de grond en de vergane paardenmest uitkwamen. Daarna kregen de planten nog  sneeuw op hun tere kopjes, maar kijk nou eens hoe hard dat gaat.

Ries heeft dus deze week de touwen weer gespannen en de lange uitlopers hechten zich er direct omheen. Hopstengels hebben namelijk piepkleine weerhaakjes die ervoor zorgen dat ze makkelijk kunnen klimmen. Alles klaar voor weer een goede oogst in september.

2 antwoorden op “Groei en bloei en vogelgeluiden”

  1. Weer 2 mooie filmpjes.
    Als ik een duimpje wil geven gaat het aantal omlaag in plaats van omhoog,hoe kan ik dit omzeilen

    1. Dankjewel Jan. Ja die duimpjes, er hadden meer mensen last van. Heel vervelend maar dat is weer over gegaan. Helaas kan ik er zelf niets aan doen. Je kunt proberen je cookies te verwijderen en het nogmaals proberen. Excuses hiervoor 😲

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *