Goede Week

Het is de Goede Week: Witte donderdag, Goede vrijdag en Stille zaterdag. De Paasweek, een week om stil te staan bij alles wat mis ging, of juist bij de dingen waar je ondanks alles nog van kon genieten.

Kruismuur
Kruismuur

Wie had gedacht dat we na een jaar nog steeds leven in een tijd met stress, beperkingen, zorgen, ziekte en verlies. Heb jij er ook moeite mee? Maar goed dat we dit een jaar geleden nog niet wisten, dan hadden we gedacht het nooit vol te kunnen houden. Maar we kónden en kúnnen het volhouden toch? Om weer ‘gewoon’ te kunnen leven straks. Samen met alle wereldburgers, want iedereen is door deze pandemie geraakt, fysiek, mentaal of financieel.

Wandeling

Voor een moment van bezinning en rust hebben we een wandeling door het Bos gefilmd voor je. Zo kun je toch even genieten van de natuur die ontluikt en de schapen die we onderweg tegenkwamen. We eindigen bij de devotiehoek waar we in de Theresiakapel kijken en even stilstaan bij de kruismuur. Daarna lopen we met een omwegje naar de Mariakapel, waar de wandeling eindigt.

Voor iedereen die dat nodig heeft hebben we kaarsjes aangestoken, dus ook voor jou! Goede Paasdagen gewenst namens ons allemaal.

10 antwoorden op “Goede Week”

  1. Prachtig Agnes, bedankt voor de mooie wandeling door het bos.
    Groeten en mooie paasdagen gewenst.

  2. Tja, wat is dat; weer ‘gewoon’ te kunnen leven straks. Hopelijk de mens meer in harmonie met natuur en ecologie, minder BV Nederland, meer menselijke maat, minder verspilling, meer houden van wat je al hebt, zonder ver weg te hoeven.
    Treurig voor wie hobby’s festivals en terrassen waren. Misschien interesses verleggen naar de natuur? Ik ben bevoorrecht, ik ben zelfs in deze crisis blij met wat ik heb. Het is ooit veel erger geweest met crises en oorlogen hier.

    1. Voor iedereen zal ‘gewoon’ iets anders inhouden. Mensen zijn misschien het afgelopen jaar wel bewuster geworden van de natuur en het belang ervan. We gaan het maar afwachten Wulf. Fijne paasdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *