Geluk zit in kleine dingen

Het is zomaar een oude uitspraak ‘geluk zit in kleine dingen’, maar het is echt waar.  Wanneer je oplettend om je heen kijkt zie je veel moois en dat kan je blij maken.

Klein grut

Je zou ze zo over het hoofd zien als je niet goed keek, de beestjes bij de bloemen. Ze zijn zo divers, dat wij vaak niet eens de precieze naam weten.  Want wist je dat er bijvoorbeeld wel 250 soorten hommels zijn?

Wat een geluk

Vorige week hadden we ook nog een ander soort klein grut, jonge vogeltjes. Bij een van de nestkasten op de Hillse kade had Sylvia (een van onze vrijwilligers) het geluk om jonge koolmezen uit te zien vliegen. Sterker nog, er kwam er een op haar hand zitten. Hoe bijzonder is dat en wat een geluk! Sylvia houdt van vogels fotograferen en had dus haar camera bij de hand en heeft het vastgelegd. De vogelbeelden in het filmpje zijn door haar gemaakt.

Nog meer klein grut

Ook in het water is er allerlei nieuw leven. We hebben piepkleine stekelbaarsjes in de slootjes en een schooltje voorntjes in de grote plas. De stekelbaarsjes leven van muggenlarven en watervlooien, de voorntjes van insectenlarven, slakken en plantaardig voedsel. En dat zit allemaal in de schone watertjes van het Bos.

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?
En wist je dat er om de dag nieuwe foto’s verschijnen in onze fotogalerij? Daar staan namelijk niet de foto’s uit de artikelen, maar die van onze social media accounts.

2 antwoorden op “Geluk zit in kleine dingen”

  1. Wat een prachtige foto’s van de bloemen en kleine diertjes. En het filmpje van het jonge koolmeesje wat moet dat spannend zijn z’ on vrije val.

    1. Dankjewel Margriet, er is momenteel een explosie van bloemen en beestjes, dus we laten je graag meegenieten 🌸🐝🌺 Wat die kleine koolmees betreft, wat een bofferd hè die Sylvia dat ze dat vast kon leggen. En ook dat de kleine koolmees even bij kon komen in veiligheid 🐦

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *