(Geen) kerstverhaal

We hebben nagedacht of we een kerstverhaal uit het Bos hadden voor onze trouwe lezers, maar helaas…… de schapen zijn niet meer in het veld maar weer terug naar de boer en de kippen, vossen, reeën, muizen en álle andere bewoners van ons Bos speelden geen rol in het wonder van het oude Kerstverhaal.

Maar als je er goed over nadenkt hebben we in het Bos elke dag wondertjes, als je maar kijkt en luistert! Prachtige uilenbraakballen met muizenskeletjes erin, bijzondere vlinders, een nestkast vol jonge torenvalkjes, de fraaiste paddenstoelen en mossen, een wespendief die kwam eten in het Bos en een bloemenveld dat gonst van de insecten. En dan de mensen die langskomen of ons volgen op de website, Facebook, Instagram of Twitter en die we iets kunnen laten zien of vertellen, die iets willen leren over de natuur….. ook dat vinden we een wondertje. Met zijn allen leren over en van de natuur, dát is belangrijk, want de natuur zorgt voor ons. Wonderlijk hè!
Een mooie uitspraak uit 1873 van Filippo Palizzi luidt als volgt: “Probeer niet de natuur te corrigeren: bestudeer haar met liefde en je zult de duizend harmonieën begrijpen die uit haar contrasten voortkomen”

Jan en Jenny en alle medewerkers van het Bos wensen jullie mooie feestdagen toe en een groen 2020 vol nieuwe wonderen!

6 antwoorden op “(Geen) kerstverhaal”

 1. Wij hebben het afgelopen jaar genoten van onze bezoeken aan het Duyls Bos en van de regelmatig toegestuurde berichten en foto’s.
  We wensen Jan en Jenny en alle medewerkers een voorspoedig en gezond jaar toe. Ga zo door.

 2. We genieten steeds weer van de leuke en interessante berichten en prachtige foto’s die we van jullie ontvangen.
  We wensen jullie hele mooie Kerstdagen en een heel mooi
  2020.

  Tonny en Henk Dubbeldam

 3. Bedankt voor de goede wensen. Ik hoop dat het weer een mooi jaar wordt in het Duyls Bos. Tevens bedankt voor het toezenden van de informatie over wat er gebeurt, leeft en bloeit in het bos aan de Duylweg.

  Teus van Tilborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *