Geel, toen en nu

Geel is de kleur van de zon, zomer, voorjaar en helaas is dat deze week ver te zoeken. Maart roert zijn staart momenteel en we hebben natte sneeuw, hagelbuien en nachtvorst. Toch is er nu al wat geels te ontdekken in het Bos en laten we je ook zien hoe mooi het geel van afgelopen zomer nu nog is.

Fleurige bloeiers van nu

Het geel van nu komt van de de krokussen, narcissen, Forsythia, Mahonia en er bloeien ook al dotterbloemen. Heerlijk voorjaarsachtig! De dotterbloemen beginnen net langs de plas middenin het Bos, de mahonia staat bij het bruggetje naar Zuid en begint ook net kleur te vertonen. En de narcissen en krokussen gaan de sneeuwklokjes vervangen, die zijn nu namelijk al ver uitgebloeid. We hebben wat foto’s voor je gemaakt van al deze fleurige bloeiers.

Geel van afgelopen zomer

Wat bedoelen we daarmee denk je misschien, maar op Zuid staan nog restanten van de zonnebloemen. En zelfs met deze winterse buien en nachtvorst zijn ze nog een plaatje vonden wij. De moeite waard om met jou te delen.

Zoals je ziet is die ene echt helemaal uitgeplozen door de vogeltjes. De pitten hadden ze al lang en breed opgegeten, maar ze vinden nog steeds wel wat van hun gading tussen de uitgebloeide bloemen. Daarom is het ook van belang om je tuin (groot of klein) niet ál te netjes winterklaar te maken. De bladeren op de grond zijn een schuilplaats voor kruipende dieren en de uitgebloeide bloemen hebben ook hun nut….. én schoonheid!

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

 

2 antwoorden op “Geel, toen en nu”

  1. Het zijn weer prachtig, gele plaatjes!
    Geler worden ze niet meer helaas, tot het heerlijk lente wordt
    We hebben er zin in , toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *