Florissant op Zuid

Het groeit en bloeit op Zuid zoals gehoopt. Het enige minpuntje is het wilde bloemenveld, dat is dit jaar iets later doordat er niet vroeg genoeg geroterd (grond fijnmaken na ploegen) kon worden. Het is intussen ingezaaid en de regen doet zijn werk.

Bijen- en vlindertuin

De bijen- en vlindertuin ontwikkelt zich mooi en trekt ontzettend veel insecten. Vind je dit leuk maar heb je niet zoveel plek thuis, denk dan eens over een bramenstruik in de tuin. Je kunt ze langs de muur leiden bijvoorbeeld en je hebt er lekker fruit van. En wat daar allemaal voor insecten op af komen…. echt fantastisch! Kijk maar mee.

Florissant

Op onderstaande foto’s zie je hoe fleurig het er uitziet op Zuid, logisch dat daar veel beestjes op af komen toch?

De hophof groeit goed

En dan hebben we nog de hophof. Ook die groeit als een tierelier. Je ziet in het filmpje wat een verschil 3 weken maakte. Na 21 juni gaan de ranken zijscheuten maken en ze worden vanaf nu alleen maar voller dus. De langste dag heeft namelijk veel invloed op de natuur. Ook op de hop zagen we insecten, er zaten op een ochtend tientallen lieveheersbeestjes op in allerlei soorten. Gelukkig konden we dat vastleggen zodat je mee kunt genieten.

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

8 antwoorden op “Florissant op Zuid”

  1. Nog mooier dan uw foto’s meestal zijn ofschoon dat eigenlijk niet meer mogelijk was. Vaut le voyage !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *