Fleurige nazomer

Tja we noemen het maar nazomer, want herfst klinkt al zo definitief. Maar omdat het vandaag echt herfstig weer is, deze keer een fleurig artikel over wat er nog bloeit in en rond het Bos.

Kleur op Noord

De teeltplannen voor Noord zijn dit jaar helaas niet gelopen zoals gehoopt. De aanzet en opzet was goed, maar door diverse oorzaken kwam niet alles goed op. Toch zagen we deze week dat onder andere de zonnebloemen er prachtig bij staan. Ondanks dat de duiven veel van het zaad opgegeten hadden zijn het er nog aardig wat. Ze torenen hoog boven alles uit en er staan verschillende varianten die druk bezocht worden door de insecten.

Zonnebloemenveld
Zonnebloemenveld

Tussen al het, veel sneller groeiende, onkruid zagen we onder andere ook prachtige klaprozen, korenbloemen en ganzenbloemen staan.

Knalkleur in het Bos

Jenny zaait elk jaar Mexicaanse zonnebloemen (Tithonia rotundifolia). Bezoekers verwarren ze weleens met goudsbloemen omdat ze zo oranje zijn. Dit jaar zaaide ze deze bloemen op een andere plek in het Bos, in de bloementuin bij de plas. Daar stonden ze heerlijk in het zonnetje en ze zijn nog nooit eerder zo hoog en breed geworden. Ze werden ook druk bezocht door hommels en bijtjes, kijk je even mee?

Tip

We zijn nog niet door onze pompoenenvoorraad heen, kom je nog langs om er te kopen? Je hebt 3 biologische pompoenen voor €5,=!

Pompoenen te koop
Pompoenen te koop

2 antwoorden op “Fleurige nazomer”

  1. Fleur-ige nazomer. Daarbij dacht ik tijdens afgelopen nazomer en aan deze bovenstaande titel aan Fleur, onze lieve maar ook zo’n zieke dochter die ik gedurende 17 bijzondere jaren ooit mocht hebben. En aan de mooie 9 jaren die ik bij jullie in de buurt had als bewoner van het Land van Heusden en Altena. Volgende keer als ik in de buurt ben kom ik weer buurten en genieten…!

    1. Herinneringen kunnen alle kanten opgaan, soms weemoedig en soms blij. Dankjewel dat je jouw herinneringen met ons wilde delen Wulf, ze raken ons 🌸🤍
      Graag tot ziens in ons Bos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *