Fleurige boel

Bij deze warme dagen passen fleurige bloemen. Nou die hebben we in het Bos genoeg. We zullen er een paar in het zonnetje zetten, da’s niet zo moeilijk momenteel! Ze wedijveren met elkaar om de aandacht van insecten te trekken.

Mexicanen in het Bos

Bij warmte denk je bijvoorbeeld aan Mexico, en wat denk je…. wij hebben Mexicanen in het Bos. Grapje natuurlijk, geen echte Mexicanen, maar we hebben wel de Mexicaanse zonnebloemen (Tithonia rotundifolia) in het Bos. Een eenjarige plant die Jenny koestert en die ze elk jaar weer zaait, zodat we van de mooie kleur kunnen genieten. Ook insecten zijn dol op deze opvallend oranjekleurige bloemen. Ze passen wel bij deze warme zomer vind je niet?

Zinnia

En dan hebben we de Zinnia’s die Ries gezaaid heeft op Zuid. Ze staan zo mooi te wezen in de bijen- en vlindertuin. En dat is precies waar ze passen, want zie de dikke hommels die haast knokken om een plekje? Het is ook een eenjarige bloem in vele kleuren, die gezaaid wordt in het voorjaar. Ze komen ook van oorsprong uit Mexico en zijn zeer geliefd bij insecten.

Space flowers

De bloemblaadjes van de Zinnia zijn eetbaar en hebben een kruidige, bittere smaak. Ze kunnen salades en soepen versieren en in een drinkfles met infuser het water kleuren en een lekker smaakje geven. Over eetbaar gesproken: in 2016 is de Zinnia als eerste eetbare bloem in de ruimte geteeld, astronaut Scott Kelly noemde ze ‘space flowers’. Wetenschappers van NASA zijn sinds 2014 bezig met teeltexperimenten in de ruimte. In dat jaar is begonnen met het telen van sla. Na Zinnia kwam de tomaat aan de beurt voor een opkweek in het ISS en dit jaar waren het chilipepers. NASA heeft als doel dat astronauten op ruimtereis naar Mars onderweg uiteindelijk hun eigen voedsel kunnen verbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *