Fleurig oktober

Oktober is al aardig over de helft en we hebben allerlei soorten herfstweer gehad. Er waren natte, grijze en mistige dagen, maar ook mooie zonnige en best nog warme dagen. Zelfs al wat nachtvorst is gesignaleerd, maar ondanks dat bloeit er nog veel in het Bos en heel veel op Zuid. We laten je fleurig oktober even zien.

Zuid vol bloemen

Als je de ingezaaide strook tussen de hophof en de bijen- en vlindertuin bekijkt zou je niet denken dat het oktober is. Er bloeien zelfs nog zonnebloemen! De foto’s zijn genomen op een mooie ochtend afgelopen week, maar doordat de nachten langer zijn en er veel vocht in de lucht is, zijn de bloemen nog nat van de dauw. We gaan er weinig woorden meer aan vuil maken, kijk zelf maar.

Roze bloemen in oktober

In het Bos staan vooral roze bloemen nog te bloeien momenteel. Het Bos heeft meer schaduw door de hoge bomen en bloemen zijn dan eerder uitgebloeid. Waarom nu precies de roze het nog zo goed doen weten we niet, maar mooi is het wel.

En om verwarring te voorkomen: de duizendknoop (Persicaria amplexicaulis) op de laatste foto is niet de invasieve exoot die zoveel overlast veroorzaakt. Dat gaat weer over de Japanse duizendknoop (Reynoutria japonica), een plant die veel groter wordt, anders bloeit en haast niet weg te krijgen is. Gemeenten roepen ook op om melding te maken als je die hebt staan en hem na verwijdering zeker niet in de gft-bak te doen, maar in de grijze container.

Wist je dat je op de kleine foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

6 antwoorden op “Fleurig oktober”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *