Fleur en kleur en een mooi vlechtwerkje op Zuid

Het is juli, er gaat steeds meer bloeien op Zuid en gelukkig komen ook de vlinders en andere insecten tevoorschijn. Je hebt vast in je eigen tuin ook wel gemerkt dat het dit jaar allemaal iets later is dan anders.

Gevlochten hekwerk

Maar laten we eerst even beginnen met het ouderwetse vlechtwerk wat Ries en Henk maakten rondom onze hophof.  Ze maakten, zoals vroeger, een vlechtwerk van wilgentakken. De takken waren afgelopen voorjaar speciaal voor dit doel apart gehouden en vormen nu een mooi hekje. Ook dit valt onder gebruik van het geriefhout, een term van vroeger, waarover je in een ouder artikel meer kunt lezen.

Zo zal er hopelijk niemand over de ‘scheerlijnen’ vallen of per ongeluk tussen de hoppalen doorlopen. De hop groeit trouwens buitengewoon goed, dus we verwachten een mooie oogst

Fleur en kleur en wat zien we daar?

De bijen-en vlindertuin en kruidentuin zijn een stuk van het Bos waar we veel vlinders en insecten mee hoopten te trekken. Dat gaat steeds beter omdat we afgelopen voorjaar weer veel nieuwe planten gezet en gezaaid hebben. Het is nog steeds niet af, maar we vorderen gestaag.

Bijen- en vlindertuin in bloei
Bijen- en vlindertuin in bloei

De vlinders lieten dit voorjaar op zich wachten maar als je onlangs het filmpje van de rupsen gezien hebt weet je dat er genoeg vlinders te verwachten waren.  Daarom deze keer een filmpje van de fleurige bloemen en hun bezoekers op Zuid en de aparte verrassing die we toen opeens zagen. Ook zie je al een glimp van de mooie naambordjes die Jan heeft gezaagd, Carola beschreven en Jenny gelakt. Kijk je mee?

4 antwoorden op “Fleur en kleur en een mooi vlechtwerkje op Zuid”

  1. Op 10 juli zijn we gaan wandelen in het Duyls bos. Ik heb een vriendin mee genomen, haar laten zien wat me hier zo heeft aangetrokken. Ze vond het fijn en was ook verrast over de diversiteit v/ in het bos. ik wist niet goed welke benaming ik hieraan geven moest. Agnes bracht me op een idee, te weten : openlucht museum: Deze benaming ga ik in het vervolg ook maar gebruiken.
    We hebben een fijne wandeling gemaakt. Ik heb dus niets te veel gezegd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *