Feestdagen

Zijn de feestdagen nog wel feestdagen voor jou? Iedereen voelt juist nu, eind december, extra de gevolgen van de coronacrisis. Er mag en kan weinig tot niets en voor sommige mensen is er verdriet. Verdriet om familie die ver weg is en niet kan komen of om diegenen die ze verloren hebben afgelopen jaar. Of verdriet omdat je je zo eenzaam voelt en samenzijn mist. Iedereen voelt een stukje gemis.

Kerstwens
Kerstwens
Wat gebeurde er

In het Bos lijkt alles zijn gewone gangetje te gaan, maar ook wij hebben onze bezoekers gemist. Het was anders, onze plannetjes konden geen doorgang hebben en tja die afstand! Nou, onze plannetjes hebben we in de koelkast gezet. Ze hebben een onbeperkte houdbaarheidsdatum, dus dat komt wel weer.

We zijn ook blij met wat er toch voor elkaar is gekomen dit jaar, het bakhuis is aan de buitenkant af en de schoenmakerij is, op het interieur na, klaar. Op Zuid verrees plotseling een hophof en wat betreft de bijen- en vlindertuin en kruidentuin kunnen we haast niet wachten om het resultaat te zien in het voorjaar!

Noord leek een mislukte oogst te krijgen en het kwam onverwacht toch nog goed. Ook mooi: onze vogelaar telde 43 soorten vogels van klein tot groter, maar daarover hebben we het later nog een keer. Voor alle goede dingen en voor iedereen die dat nodig heeft, branden we een kaarsje in de kapel.

Kaars in Mariakapel
Kaars in Mariakapel
Aandacht voor elkaar

Verder blijven we jullie natuurlijk virtueel meenemen in het Bos, bij onze werkzaamheden en alles wat we zien. Daarom voor nu een filmpje met gewone kleine dingen die toch zo bijzonder zijn.

Alle medewerkers van het Bos wensen jullie goede feestdagen met aandacht voor elkaar en voor 2021 alles wat normaal leek, maar wat afgelopen jaar toch zo bijzonder bleek.

2 antwoorden op “Feestdagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *