Sneeuwklokjesweekend

Startdatum: 17 februari 2024
Einddatum: 18 februari 2024
Tijd: 11:00 - 16:00
Locatie: Duijlweg Almkerk

Duyls Bos is komend weekend geopend voor een sneeuwklokjesweekend. De zon schijnt en de temperatuur komt soms in de dubbele cijfers, dus groei en bloei in het Bos en als eersten zijn daar de duizenden sneeuwklokjes. Een mooie bestemming voor een voorjaarswandeling. De toegang is gratis, de poort aan de Duijlweg is geopend tussen 11 en 16 uur. Tip: neem je camera mee en trek stevige schoenen aan.

Sneeuwklokjes in het Bos
Sneeuwklokjes in het Bos

Boomfeestdag

Datum: 28 februari 2024
Tijd: 10:00
Locatie: Midgraaf/Duijlweg Almkerk

Nadat de geplande boomfeestdag 15 november 2023 niet door kon gaan in verband met de hoeveelheid water op het land, is er nu een nieuwe datum gepland. Op woensdagochtend 28 februari komen kinderen van 4 basisscholen uit Almkerk, Dussen en Waardhuizen om samen met Rotary Altena en Altenatuur ons Bloesembos vullen.

De festiviteiten zullen van start gaan rond de klok van 10 uur, met de aankomst van de eerste kinderen. Om kwart over 10 zal het officiële startsein klinken voor deze feestelijke dag met het planten van de eerste boom. Rotaryclub Altena voorzitter Rob Boerman en klimaatburgemeester van Altena Wijnand Veth zullen de opening met verschillende kinderen uitvoeren.

Parkeren langs de Midgraaf en toegang via Hillse kade. Tip: trek laarzen aan!

Uitnodiging boomfeestdag
Uitnodiging boomfeestdag

De Swarte Krie van de Deelen

Datum: 11 november 2023
Tijd: 15:15 - 17:00

Vorig jaar zijn er in het Bos filmopnamen geweest voor de korte film De Swarte Krie van de Deelen. Deze film werd zelfs gepresenteerd op het Nederlands Filmfestival! Wij mogen de film ook vertonen en maken er een feestje van voor iedereen vanaf 6 jaar, je kunt je via deze link aanmelden.

Het evenement begint om 15.15 uur in het Bos. Toegang via de poort aan de Midgraaf waar een banner staat. Parkeren ook uitsluitend in de Midgraaf.

Tot die tijd kun je lezen over hoe het achter de schermen ging en onze film daarover bekijken.