Ontsteken Wereld Vredesvlam in Duyls Bos

Datum: 14 juni 2024
Tijd: 15:00
Locatie: Duijlweg Almkerk

Henk van Noorloos uit Andel, (bekend als o.a. running painter, het bouwen van een sloep met zijn leerlingen van het Willem om mee naar Altena in Duitsland te varen, de houten fiets en ga zo maar door), heeft iets nieuws bedacht en gevraagd of het Duyls Bos daar aan mee wil werken. Vanaf 14 juni gaat de Wereld Vredesvlam 24/7 branden bij ons in de Theresiakapel.

Wereld Vredesvlam in de Theresiakapel
Wereld Vredesvlam in de Theresiakapel

Je wordt bij deze uitgenodigd om, samen met bestuursleden van World Peace Flame Organisation, bij het ontsteken van de Wereld Vredesvlam in de Theresiakapel aanwezig te zijn. Dat zal zijn op zaterdag 15 juni om 15.00 uur.

Henk fietst 1000 km langs de Maas en zal als slotstuk de WPF in Rotterdam ophalen om deze per fiets naar Almkerk te brengen. De fietstocht is online te volgen via deze link. Je kunt ook met samen Henk het laatste stuk samen naar het Duyls Bos fietsen, hoe mooi zou dat zijn. Start daarvan is om 14.00 uur vanaf de Zijhof aan de Julianastraat 24 in Andel. Laten we een bijzondere gebeurtenis maken van het ontsteken van de Wereld vredesvlam in Altena.

Het hele verhaal vind je hieronder:

https://duylsbos.nl/wereld-vredesvlam-in-de-theresiakapel/

Open dagen 2024

Startdatum: 18 mei 2024
Einddatum: 20 mei 2024
Tijd: 10:00 - 16:00
Locatie: Midgraaf/Duijlweg Almkerk

Tijdens het Pinksterweekeinde zijn weer de traditionele open dagen in het Duyls Bos. Het Bos biedt een variatie aan natuur- en cultuurhistorie en zoals gewoonlijk wordt er iets moois van gemaakt. Neem bijvoorbeeld het museumhuisje, de schoenmakerij, het bakhuis en de Mariakapel. Maar ook de tuinen in het Bos, de kruiden-, bijen- en vlindertuin op Zuid of het pas aangeplante bloesembos op Noord. Er zijn rondleidingen om 11.00 uur en om 14.00 uur waarbij verhalen worden verteld over dit mooie stukje Altena.

De toegang is via de poort aan de Midgraaf voor bezoekers die met de auto komen. Voor fietsers, voetgangers en mensen slecht ter been is de poort aan de Duijlweg open en de toegang is gratis.

Poort aan de Duijlweg met banner
Poort aan de Duijlweg met banner

Sneeuwklokjesweekend

Startdatum: 17 februari 2024
Einddatum: 18 februari 2024
Tijd: 11:00 - 16:00
Locatie: Duijlweg Almkerk

Duyls Bos is komend weekend geopend voor een sneeuwklokjesweekend. De zon schijnt en de temperatuur komt soms in de dubbele cijfers, dus groei en bloei in het Bos en als eersten zijn daar de duizenden sneeuwklokjes. Een mooie bestemming voor een voorjaarswandeling. De toegang is gratis, de poort aan de Duijlweg is geopend tussen 11 en 16 uur. Tip: neem je camera mee en trek stevige schoenen aan.

Sneeuwklokjes in het Bos
Sneeuwklokjes in het Bos