Even terugkijken

Terugkijken kan op meerdere manieren en dat gaan we deze week even doen. We kijken terug op de open dagen, op de geschiedenis van het Bos én we geven aandacht aan Jenny, die in november overleed en nog zo gemist wordt.

Open dagen

De open dagen waren dit jaar weer succesvol, ondanks de regen- en onweersbuien die overtrokken. Bezoekers kwam in grote getale, gewapend met paraplu en/of rubberlaarzen. Dit jaar hadden we verdeeld over de dagen een aantal lokale ondernemers waar fruit, kruiden, eieren, jam en bijvoorbeeld Altensap gekocht kon worden. Op maandag was visbakker Teunis Noorloos aanwezig, die tot zijn grote verbazing in een uurtje los was. Ook zij vonden het gezellig in het Bos. In ons vorige artikel schreven we al over hen.

Geschiedenis van Duyls Bos

Dit jaar was er in de tent een fotopresentatie van de geschiedenis van Duyls Bos, vanaf 1977 tot nu. Daar waren ook veel foto’s te vinden waar Jenny op te zien was. Zij was tenslotte samen met Jan de grondlegger van dit mooie stukje Altena. Wat hebben ze gepionierd, vooral die eerste jaren zonder kraanwater en elektra. Dat ze ook veel plezier hadden in hun Bos is duidelijk te zien.

Jenny’s tuin

Jenny is 13 november 2023 plotseling overleden, het gat dat ze achterliet is nog steeds voelbaar. De bloementuinen in het Bos waren haar afdeling en als herinnering aan haar, maakte Jan een speciale tuin: Jenny’s tuin. Hij groef daarvoor diverse tonnen in en vulde die half met grond en de rest met water. Hij plantte er moerashyacinten (Pontederia cordata) in, die ze thuis in de vijver hadden. Rondom de tonnen heeft hij blauwe, paarse en witte bloemen gezet, de lievelingskleuren van Jenny. Tot slot is er een bordje bijgezet met een mooi gedicht van Merel Morre wat echt past bij Jenny, bij het Bos en bij ons. Ferry heeft het op een leitje gebrand, zo kan iedereen even stilstaan bij Jenny’s tuin.

we laten je stevig los
maar houden je altijd vast

in ons hoofd
in ons hart
in honderd herinneringen
dichtbij
blijf jij

we laten je stevig los
maar houden je altijd vast

iemand als jij
kan niet gaan
zo iemand blijft
je altijd bij

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

6 antwoorden op “Even terugkijken”

  1. Het waren zeer geslaagde dagen, hoorde ik. Jammer dat ik er niet bij kon zijn.
    Roerend , de herinnering aan Jennny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *