Een terugblik

Zoals in het gewone leven gebeuren er ook in het Bos soms verdrietige en soms blije dingen. En over deze twee dingen schrijven we deze week, een terugblik op het overlijden van Jenny en op het evenement van de Swarte Krie van de Deelen.

Afscheid van Jenny

Afgelopen zaterdag was de uitvaartdienst van Jenny in Giessen, waarin we meegenomen werden langs haar levensweg. Ondersteund door foto’s en muziek was dat een mooie herdenking rondom de tekst van de rouwkaart: Door de tranen van dit uur sluipt de glimlach der herinnering, die ogen en dat hart dat hart vooral.
Jenny was niet groot, hield zich het liefst op de achtergrond en wilde liever niet op de foto, maar toch is gebleken dat ze een grote plek ingenomen heeft bij heel veel mensen. Daarom ook vanaf deze plaats heel hartelijk bedankt voor jullie warme medeleven in de vorm van reacties, mailtjes en kaarten. Het voelt als een hartverwarmend steuntje in de rug van Jan en zijn kinderen en kleinkinderen. Het Bos is veranderd, maar we voelen haar stille aanwezigheid in de tuinen.

Bedankt voor je medeleven
Bedankt voor je medeleven
Filmevenement

De zaterdag voor Jenny’s overlijden hadden we het filmevenement van de Swarte Krie van de Deelen in het Bos. De film waarvan een deel in het Bos opgenomen is. Het was een succes, crewleden van Lavender Films waren er en Jongerenwerk Altena had een hele leuke speurtocht bedacht met woorden vormen, koekhappen, puzzelen, kastanjes gooien en attributen verzamelen voor het maken van een natuurpopje. Die natuurpopjes spelen namelijk ook een grote rol in de film.

De kinderen, en zo te zien ook hun (groot)ouders, genoten! De film was indrukwekkend en duurde volgens de jonge kijkers te kort. Er zijn die dag foto’s gemaakt door de fotograaf van Lavender Films en zij hebben ook een heuse aftermovie gemaakt.

Wij hebben zelf ook nog wat foto’s gemaakt van de Krie bij de prachtig versierde waterput. Sylvia en Carola hebben daar erg hun best op gedaan, het zag er net zo mooi uit als bij de filmopnamen. Kijk maar mee, we maakten er een kort filmpje van.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *