Druk met oogsten en nieuwe dronefoto’s van het Bos

September is een drukke maand in het Bos. Er worden stukken tuin winterklaar gemaakt, er waren Open Monumentendagen waarin het gezellig druk was en aankomend weekend gaan we hop plukken en is het Vriendendag. Daarnaast zijn er nog diverse groepen gepland met rondleidingen, dus poeh hee…. druk!

Het Bos van boven

Onlangs hebben we al eens een luchtfoto met jullie gedeeld die we ontvingen van Ivo van Sandick. Daarop stond de Noordeveldse molen met in de verte het Bos. Pas geleden kwam Ivo langs met zijn drone, speciaal om het Bos vanuit de lucht op de foto te zetten. Wat ziet alles er toch anders uit van boven, vind je ook niet? We hebben er een klein filmpje van gemaakt.

Onze hophof doet ‘t fantastisch

De hopstaken in onze hophof staan er het mooist bij van heel Altena volgens de kenners van Hop van Altena! Dat mag best nog eens gezegd worden, Ries heeft eer van de zorg die hij eraan heeft besteed. Aanstaande zaterdag 18 september gaan we oogsten, de bellen worden van de takken geplukt door een groepje mensen die zich daarvoor aangemeld hebben. We starten om 08.30 uur en zijn heel benieuwd naar de opbrengst. Je kunt nog mee komen doen of gewoon gezellig even komen kijken.

Hophof Meeuwen maakt er een heel hopfeest van, samen met de Meeuwense oranjevereniging. Hop van Altena plukt de hopbellen uit de rest van Altena bij fort Giessen vanaf 10.00 uur, dus daar kun je eventueel ook mee gaan helpen.

Pompoenenoogst

De pompoenen zijn inmiddels geoogst en liggen klaar voor aanstaande zaterdag (18 september), dan is onze jaarlijkse Vriendendag. We maken er iets gezelligs van met zelfgemaakte pompoensoep van eigen pompoenen speciaal voor onze vrienden en hopen op mooi weer. Ben je nog geen vriend? Meld je dan nog snel aan, dan kun je nog komen op Vriendendag. Vanaf €10,= per jaar ben je al vriend van het Bos en steun je ons. We zouden het heel leuk vinden als we jou tot onze vriendenclub mogen rekenen.

2 antwoorden op “Druk met oogsten en nieuwe dronefoto’s van het Bos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *