Druk bezig op Zuid

Op Zuid gebeurt er van alles en zijn de mannen op meerdere fronten bezig. Ook de hop laat zich weer zien, het gaat goed op Zuid. Kijk je even mee waar ze allemaal mee bezig zijn?

Graafwerk

Net zoals ze eerder op Noord deden, hebben Ries, Henk en Gerrit ook op Zuid drainage en een pijp voor de pomp aangelegd. De minigraver kon weer geleend worden van Bert Nultenboek en Henk heeft er ook deze keer een dagje mee gewerkt. De grond op Zuid is wel een stuk beter te bewerken dan die op Noord. Toch gek eigenlijk, want zo ver ligt het niet van elkaar.

Oude sloot zichtbaar richting Babyloniènbroek
Oude sloot zichtbaar richting Babyloniènbroek

Toch is het te verklaren want op Zuid heeft vroeger een sloot gelegen en de Hillse kade liep daar door richting Babyloniënbroek. Vorig jaar tijdens de droogte was dat duidelijk te zien. Dat is in de tijd van de ruilverkaveling, zo’n 50 jaar geleden, allemaal veranderd. Dat stuk kade is geslecht en de sloot dichtgegooid. Die grond is dus bewerkt en daarom niet meer zo vast. Gelukkig is deze klus afgerond en zijn we helemaal klaar voor natte en droge tijden.

Hophof

Er zijn door de mannen van Brabants Landschap enige tijd geleden toch nieuwe palen gezet in onze hophof. De foto’s en het filmpje daarvan zijn door boswachter Jos gemaakt.

De hop heeft zich boven de paardenmest uit gewurmd en schiet al aardig de hoogte in. Nog even dan gaan ze langs de draden omhoog, we zijn erg benieuwd of we dit jaar weer zo’n mooie oogst krijgen.

Druk druk druk

Er is veel te doen dit voorjaar en de planning loopt niet helemaal zoals gewenst. Dat heeft te maken met corona, want we hebben met de vrijwilligers een tijdje gedwongen stilgezeten. Maar die tijd is voorbij, het is nu druk druk druk en tijd en handen tekort. Onderstaande foto kan het niet duidelijker maken dachten we.

Geen tijd om te zitten
Geen tijd om te zitten

4 antwoorden op “Druk bezig op Zuid”

  1. Tsjonge wat een werk en samenwerk(ing) om de klus van de drainagebuis te klaren.
    Knap stuk werk verricht zeg.

    1. Dank voor je complimenteuze woorden Wulf. We proberen het nuttige met het aangename te combineren in prettig gezelschap…. wat wil je nog meer 😉🌳🌳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *