Doormodderen en winterschoon

We schreven er al eerder over, maar jeetje wat een nattigheid blijft er maar vallen. Daar merken we echt wel wat van in het Bos, het is vooral op Zuid en Noord nogal zompig.

Maar er is ook werk aan de winkel, want de natuur gaat gewoon haar gang. Straks loopt alles weer uit en lopen we achter de feiten aan. Je las in het vorige artikel al dat er afgezet moet worden. Dus de mannen trokken hun laarzen aan en gingen aan de slag op Noord. Daar is het erg modderig, dat laten we je even zien en horen. Want luister maar eens hoe het klinkt als je daar loopt: swoesh sjlutsh splatsh swoesh.

Winterschoon

Verder hebben we in het Bos ook nog wel het een en ander aan moois hoor. Uitgebloeide bloemen die ook nu nog mooi zijn met zaaddozen én de sneeuwklokjes komen al een beetje tevoorschijn. We hopen dat het Bos dit jaar open mag zijn als ze het Bos met hun sneeuwkleed bedekken.  Hou daarvoor de website in de gaten, in de groene balk bovenaan zie je direct de actuele stand van (openings)zaken.  Maar voor nu laten we je wat bloemen in wintertooi zien.

Ook de kantachtige overblijfselen van het kaasjeskruid (Malva) zijn prachtig om te zien.

En ja ja, daar zijn ze de aller-, allereerste sneeuwklokjes in het Bos! De sneeuwklokjes die op Zuid staan zijn een speciale soort die al een heel stuk vroeger in bloei waren.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

2 antwoorden op “Doormodderen en winterschoon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *