De Wereld Vredesvlam brandt in het Bos

Na een fietstocht van 1200 km kwam Henk van Noorloos afgelopen zaterdag met de Wereld Vredesvlam naar het Bos, waar burgemeester Lichtenberg van Altena de officiële handeling verrichtte.

Mooi evenement

We schreven er al eerder over en hadden ons best gedaan om er een mooi evenement van te maken. Ivo kwam met het idee om ‘Dona nobis pacem‘ te zingen wat ‘Geef ons vrede’ betekent. Agnes vroeg enkele muzikanten van het Andels Fanfare Corps om muzikale begeleiding om de meezing-drempel wat lager te maken.

Jan had van Adrie Burghout zonnebloemplantjes gekregen om uit te delen, we hadden geen idee hoeveel mensen er zouden komen. Maar we hadden genoeg koffie en ontbijtkoek in huis, alleen hopen dat het weer zou meezitten.

Alles goed gegaan

Burgemeester Lichtenberg en twee dames van de World Peace Flame Organisation, Quirine Wentink en Truke Blindeman, waren ruim op tijd aanwezig. Net zoals Wim (trombone), Nathalie (kornet), Heidi (bugel) en Jelke (euphonium) van het AFC. Het was droog en het wachten was op Henk. Die bracht een hele sliert medefietsers mee vanaf Andel, wat een mooi gezicht. Toen iedereen gepasseerd was, sloot Henk achteraan en reed het Bos waar hij met een lovende speech door de burgemeester verwelkomd werd.

Je mag de hoop houden,
soms tegen beter weten in,
dat je mag werken aan vrede op de wereld.

Met de Vlam in de hand werd ‘Dona nobis pacem’ gezongen en gespeeld, wat zorgde voor een kippenvelmoment. Er werden door meerdere mensen foto’s en filmpjes gemaakt en de reportage van Ester Dammers kun je via deze link bekijken. Henk heeft in de afgelopen week een compilatie van zijn hele reis gemaakt, dat filmpje vind je hier.

Met hindernissen

Het aansteken van de Vlam verliep met hindernissen. De lont was nieuw en het vergde enige tijd, maar uiteindelijk is het gelukt! De burgemeester zei nog dat we in Altena beter zijn in brandjes blussen dan in ze aansteken. En Quirine Wensink zei in haar toespraakje : ‘Het is tekenend dat het niet in een keer lukte, want met de vrede gaat het ook zo’. De eerste wensen hangen al op de vredeswand en we hopen dat er vele volgen.

Help je mee?

Voor de installatie en onderhoud van de vlam op zonnebloemolie is natuurlijk geld nodig. Daarom vragen we een vrijwillige bijdrage. Je kunt doneren voor de kosten ervan via banknummer: NL72RABO 0362 4253 88 van Stichting Duyls Bos ovv Vredesvlam, of via onderstaande QR-code speciaal voor de WPF.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

8 antwoorden op “De Wereld Vredesvlam brandt in het Bos”

  1. Ontroerend initiatief. En inderdaad: ook tegen beter weten in mag je hopen op vrede. Ooit. En dankbaar zijn dat wij hier wonen.

  2. Wat een prachtig initiatief weer en zo dicht bij allemaal te zien echt geweldig een verrijking voor het Duylsbos top

  3. Ja Agnes, dona nobis pacem is een prachtig lied. Ik dacht gecomponeerd door Mozart. Kijk maar eens op You Tube voor talloze uitvoeringen, de een nog mooier dan de ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *