Coronatijden

We zitten dit jaar midden in een wereldwijde pandemie die zijn weerga niet kent. Het lijkt wel of de vraag niet is óf je het Covid19-virus krijgt, maar wannéér. Ook het Bos wordt geraakt door deze Coronatijden op diverse manieren. Zo zijn we bijvoorbeeld een tijdje gesloten geweest voor bezoekers. Het gevolg daarvan is is dat we minder vrienden hebben kunnen werven dan voorheen.

We hebben onze open dagen afgelast en excursies konden geen doorgang vinden. Ook andere evenementjes die we in de planning hadden zijn geschrapt. Gevolg: minder inkomsten voor Stichting Duyls Bos. En we willen daar heus niet zielig over doen, want we zijn helaas gewoon één van de vele instellingen die een veer moeten laten.

Bevroren herfstbladeren
Bevroren herfstbladeren
Mooie actie

We werden ook enorm verrast afgelopen maand. In regionale krant ‘Kontakt’ stond een oproep van de Lionsclub uit Werkendam. Ze vroegen clubs en instellingen die geraakt waren door Corona zich te melden, ze stelden €10.000,= ter beschikking om te verdelen. Ook Stichting Duyls Bos deed een aanvraag en mocht zich gelukkig prijzen, we kregen €250,= waarvoor onze grote dank! We lazen deze week trouwens dat ze dat bedrag zelfs nog omhoog bijgesteld hebben omdat er zoveel aanmeldingen binnen gekomen zijn.

Krantenartikel Kontakt 26-11-20
Krantenartikel Kontakt 26-11-20
Nog meer geraakt

Ook medewerkers van het Bos ontkwamen niet aan Corona, dus mede in dat opzicht werd het Bos geraakt. En je zult in de media wel gezien hebben dat het besmettingscijfer in Altena best hoog ligt ten opzichte van omliggende regio’s. Daarom is besloten dat we veiligheidshalve tot eind van dit jaar voor bezoekers gesloten zijn en de vrijwilligers niet meer samen komen op de vaste werkochtenden. Toeval wil dat het Bos momenteel toch al minder gemakkelijk bereikbaar is omdat de Duijlweg geasfalteerd en aangepast wordt.

Fleurig decemberplaatje
Fleurig decemberplaatje
Digitaal nooit gesloten

Vanzelfsprekend blijven de berichten op de website doorgaan en zie je telkens nieuwe foto’s in onze fotogalerij! Als pleister op jullie wond, omdat je nu niet zelf mag komen, een filmpje van een wandeling over de Hillse kade van afgelopen dinsdagochtend.

2 antwoorden op “Coronatijden”

  1. Geen correctie gehad op de”elzenbloesem”? Wij dachten allebei dat het hazelaarkatjes zijn.
    Voor de rest: wij genieten enorm van de Duylse verhalen.

    Adri en Age Roskam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *