Wat zijn we trots op onze bruggenbouwers, oftewel de beide ‘Jannen’. Jan en Jan hebben het leeuwendeel van het werk aan de beide bruggen verzet en zo ligt er nu een brug naar zuid en een brug naar noord. De brug naar zuid (de Dussense kant) gaat naar het perceel waar komend jaar de kruidentuin, de bijen- en vlindertuin en het bloemrijk hooiland gerealiseerd gaan worden. De werkzaamheden daarvoor zijn al gestart, maar daarover later een bericht. De brug naar noord (de Almkerkse kant) gaat naar het perceel met de cultuurgewassen; daar stonden de voederbieten, de boekweit, de gerst en de zonnebloemen en daar vind je ook de oude appelrassen.
Percelen noord en zuid, hoe zit dat nou: deze beide percelen hebben wij gepacht van Staatsbosbeheer met een beheersovereenkomst. Dus is het best handig dat we niet steeds via de drukke Duijlweg hoeven te lopen, maar middels een brug direct toegang hebben. De bruggen zijn gemaakt van hardhouten brugdelen met een deklaag, ze hebben leuningen en zijn afgesloten met een poort.
Onze medewerkers zijn dus duidelijk van alle markten thuis, bruggenbouwers zelfs. Dat willen we ook op andere vlakken zijn: tussen jou en de natuur, tussen jou en het erfgoed/de geschiedenis van de streek waarin we wonen. Het is zo belangrijk dat dat kan blijven bestaan en niet vergeten wordt, maar dat kan niet zonder geld. Bouw jij een bruggetje tussen jou en het Bos? Je kunt vriend worden voor een zelf te kiezen bedrag per jaar (vanaf €10,=), we hebben je nodig!