Bloemenpuzzel

Zoals beloofd deze keer een bloemenpuzzel om te zien hoe het met jouw kennis van (wilde) bloemen staat. De foto’s zijn allemaal gemaakt op het perceel dat aan de Dussense kant van het Bos grenst, kortweg Zuid genoemd. Op Zuid wordt een kruidentuin en bijen- en vlindertuin ontwikkeld en er is de afgelopen weken al een begin gemaakt met het leggen van de tegels (vanzelfsprekend met inachtneming van de 1,5-meter richtlijn)
Voor de bijen en vlinders is eten nodig en daarom worden er ook wilde bloemen en een kruidenrijk grasland ingezaaid. Binnenkort komen de eerste bijenkasten, ben je al nieuwsgierig? We houden je op de hoogte.

Om je te verduidelijken hoe een en ander in elkaar steekt zie je hierboven overzichtstekeningen gemaakt door Jan, waarop alles staat aangeven van wat nu ontwikkeld wordt onder leiding van Ries (chef Zuid). In het filmpje hieronder zie je hoe de afgelopen najaar geplante haagbeuken en de de Anna Paulownaboom al uitlopen en dat er onlangs vlinderstruiken zijn gezet.
Verder zie je hoe de grote zeshoeken gelegd worden van de zeskantige tegels, een precies karwei: er moet eerste een cunet (uitgegraven gedeelte voor aanleg van o.a. bestrating) gegraven worden en met een zandbed gevuld, er moet een mal gemaakt worden en dan pas kunnen de tegels gesjouwd en  passend gelegd worden.

En dan de bloemen; het veld op Zuid was vorig jaar al gedeeltelijk ingezaaid en veel bloemen daarvan hebben de zachte winter goed doorstaan, die bloeien dus nu al. Als je vanaf de Duijlweg kijkt lijkt het een kale boel maar schijn bedriegt want er zitten zelfs al vlinders.

Dagpauwoog op Zuid

Ga er dus maar eens even voor zitten en niet te snel opgeven hè! Wanneer je klaar bent klik je op het woord ‘oplossing’ eronder om de juiste namen te zien bij de nummers.

Deze bloemen zijn te vinden op de foto’s. Zoek de juiste naam:
Bijenbrood
Blauwkussen
Bosliefje
Driekleurig Viooltje
Fluitenkruid
Goudsbloem
Grote vossenstaart
Hondsdraf
Kaasjeskruid
Kamille
Klein kruiskruid
Kleine veldkers
Knopherik
Komkommerkruid
Koekoeksbloem
Koolzaad
Korenbloem
Look-zonder-look
Madeliefje
Muurbloem
Paardenbloem
Paarse dovenetel
Pinksterbloem
Scheefbloem
Schildzaad
Smeerwortel
Tuinradijs
Vergeet-mij-nietje
Vlas
Witte dovenetel

Oplossing

Dit is de oplossing:
1. Komkommerkruid
2. Kaasjeskruid
3. Koolzaad
4. Koekoeksbloem
5. Korenbloem
6. Bijenbrood
7. Paarse dovenetel
8. Kamille
9. Vlas
10. Paardenbloem
11. Klein kruiskruid
12. Vergeetmijnietje
13. Driekleurig viooltje
13. Scheefbloem
15. Blauwkussen
16. Goudsbloem
17. Bosliefje
18. Madeliefje
19. Schildzaad
20. Pinksterbloem
21. Look-zonder-look
22. Smeerwortel
23. Slaapmutsje
24. Knopherik
25. Grote vossenstaart
26. Witte dovenetel
27. Tuinradijs
28. Hondsdraf
29. Kleine veldkers
30. Muurbloem

Misschien ten overvloede, maar denk je eraan dat het Bos nu in verband met de maatregelen van het RIVM gesloten is voor bezoekers? Je blijft op de hoogte  door je in te schrijven voor de nieuwsbrief en/of door ons te volgen op de sociale media. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *