Blije beestjes

Het wordt buiten echt al zo voorjaarsachtig vind je niet? De temperatuur wordt aangenamer en het zonnetje schijnt. Je krijgt dan echt het gevoel dat je er op uit wil. Dat gevoel hebben onze beestjes ook, daarvan willen we je even mee laten genieten.

Heer haan met zijn dames

De Lakenvelder haan en zijn toom kippen mochten weer naar buiten. Vorig najaar en het jaar ervoor was er een slachting aangericht onder onze kippen. Daarom hebben de Jannen er nu een dubbel gaaswand om- en overheen gedaan. Daar komt echt geen bunzing meer door, tenminste dat hopen we.

We hebben nu 5 Lakenvelder hennen, waarvan er nog maar 1 aan de leg is. Daarvan hebben we nu witte eitjes. De bruine hen legde als eerste weer een bruin eitje en het oude zwarte hennetje legt nog niet. Maar als je zo oud bent als zij is dat te begrijpen. Ze is ongeveer 16 jaar!

De leenschapen zijn er weer

Zoals elk jaar heeft boer Martin weer schapen gebracht om onze weitjes kort te houden. Moeder schaap is al voor de derde keer bij ons, deze keer heeft ze maar 1 lam, een rammetje. Zoonlief is pas drie weken oud en was nog nooit buiten geweest, dus toen ze zaterdag gebracht werden was dat wennen. Jan vertelde dat hij zo blij heen en weer rende. Vandaag rende hij (als er gefilmd werd) niet meer zoveel helaas. Zodra je je hielen hebt gelicht weer wel natuurlijk, maar jullie krijgen toch wel een kleine indruk van het stel blije beestjes!

Je kunt wel merken dat moeder schaap Jan op een prikje kent. Ze volgde hem steeds en bleef maar roepen. Jan is tenslotte degene die ze ‘s morgen brokken geeft en hooi. Zodra het gras in het Bos gaat groeien krijgen ze van Jan ook elke morgen een kruiwagen vers, sappig gras. En dat herinnert het schapendametje zich heel goed.

Ontluikende blaadjes
Ontluikende blaadjes

Er is nu plotseling weer vanalles om over te vertellen, want er gebeurt veel door de ontluikende natuur. We nemen jullie in komende artikelen mee naar Noord en Zuid, vertellen over onze vogelaar en ook op de Hillse kade was Jan druk aan de slag. En tussendoor verschijnen er natuurlijk nog foto’s in de galerij of je kunt ons daarvoor volgen op de social media, zoals Instagram, Facebook of Twitter.

2 antwoorden op “Blije beestjes”

  1. Heel mooi, geeft een echt lentegevoel. Hopelijk kunnen de bunzings niet ONDER het gaas door? Leven toch in holen onder de grond, dus kunnen ze graven.

    1. Dankjewel voor je compliment en fijn dat je zo oplettend bent Tinus ?? Het gaas is inderdaad ingegraven, dat was al en toch ging het mis. Vandaar nu dat dubbele gaas als bescherming ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *