Bedrijvigheid

Er is veel bedrijvigheid in het Bos. Altijd al wel, maar nu extra veel werk door het opruimen van de restanten van de gevelde populier en werk aan de ecologische slootkanten.

Slootwerk

Het werk aan de ecologische sloten was nog niet af doordat de grond te drassig was voor de kraan van Jan Crielaard. Maar er is ook een deadline van de wet flora- en faunabeheer in verband met het rust- en broedseizoen van vogels. Die periode loopt van 15 maart tot 15 juli en binnen die periode mogen er dus geen verstorende werkzaamheden plaatsvinden. Gelukkig is het vorige week gelukt om de afgravingen voor de ecologische slootkanten klaar te krijgen. Kijk maar eens hoe mooi het geworden is.

Puinruimen

Zoals we hierboven al schreven , was er veel hout op te ruimen na de val van de gigantische populier. Het was echt puinruimen, dus met man en macht de handen uit de mouwen en sjouwen maar. Alle takken, groot en klein, moesten uit de moestuin geharkt, want anders gaan ze daar wortelen en dat is de bedoeling niet. De mannen hebben hard gewerkt en ook meerdere diepe gaten gevuld met vele kruiwagens grond afkomstig van de slootafgraving. Jan loopt, volgens zijn jarenlang gevolgde schema, nu wel wat achter met zijn moestuinwerk, maar dat is pure overmacht. Henk heeft Jan daarom dit jaar meegeholpen met spitten van zijn moestuin. Die klus is nu bijna geklaard.

Fruitbomen snoeien

Nog meer bedrijvigheid, want ook voor de fruitbomen is het tijd om te snoeien. Voor de diverse, oude soorten in het Bos komt Hans, de broer van Jan langs. Afgelopen week had hij een mooie dag uitgezocht om op de ladder te klimmen en de boom zodanig te snoeien dat er genoeg licht in kan vallen om weer vrucht te gaan dragen.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

2 antwoorden op “Bedrijvigheid”

  1. Gelukkig zijn er genoeg sterke, behulpzame,deskundige mannen;
    Weer heel veel werk verricht dus.
    En door Agnes dit alles wordt vastgelegd!
    Kunnen wij alles meebeleven en bijblijven!!

    1. Inderdaad heel fijn dat we zoveel sterke mannen als vrijwilliger hebben Nelly. En ik vind het leuk om alles vast te leggen zodat ik jullie mee kan laten genieten 😊 dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *