Alweer Pasen

Het is alweer Pasen, gaat het voor jouw gevoel ook zo snel? Nu is het dit jaar wel een vroege Pasen zoals men dat zegt. Pasen wordt namelijk van oudsher gevierd op de eerste zondag die volgt op de volle maan na het begin van de lente. Dit jaar valt dat op 31 maart en 1 april.

Pasen, waar gaat het over

Vorig jaar schreven we een artikel over allerlei weetjes rond Pasen, over de oorsprong, eieren, paashazen en de kleur geel. Dat gaan we niet weer doen, je kunt het altijd teruglezen als je wilt. Waar we wel aan moeten denken dit jaar is wat er verteld wordt in het christelijke Paasverhaal en wat voor raakvlakken dat heeft met onze moderne tijd. Je weet vast wel uit de Bijbel of van The Passion op tv dat Pilatus zijn handen in onschuld waste. Er woeden momenteel twee vreselijke oorlogen waarbij grote leiders ook hun handen in onschuld wassen. Laten we deze Paasdagen even stilstaan bij de vele onschuldige slachtoffers daarvan. Wij branden een kaarsje in de Mariakapel.

Devotiehoek

In het Bos hebben we meer dan de Mariakapel, die maakt onderdeel uit van onze devotiehoek. Die noemen we zo omdat we daar ook de Theresiakapel hebben, met het mooie mozaïek van de barmhartige Samaritaan en de kruismuur met het Jezusbeeld. De Mariakapel heeft aan de zijkant ook een prachtige mozaïek van Maria met het Kind (alle mozaïeken zijn door Jan gemaakt). Een plek in het Bos om even tot bezinning te komen. We wensen je goede Paasdagen toe.

Goed om te weten

Wist je dat het Bos vanaf 4 april weer op de normale openingstijden te bezoeken is? Onze bezoekregels staan op de contactpagina voor wie ze nog even na wil lezen.
Daarnaast is het goed te weten dat er volgende week geen nieuw artikel op de website komt (dus ook geen nieuwsbrief) in verband met onderhoud van de website. Het kan ook voorkomen dat de website tijdelijk niet bereikbaar is. Onze berichtgeving op de sociale media gaat wel gewoon door.

Wist je dat je op de foto’s kunt klikken om ze groter te bekijken?

En wist je dat we om de dag iets op onze social media zetten van wat we tegenkomen in het Bos? De updates kun je vinden onder het tabblad Foto’s of volg ons op FacebookInstagram of X (Twitter) en blijf helemaal op de hoogte!

2 antwoorden op “Alweer Pasen”

  1. Allereerst Fijne Pasen voor Jan en alle medewerkers v h duyls bos.
    Dank Agnes v de nieuwtjes / foto ‘s.
    Tot snel in het bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *